~ni la aku~

My photo
sweet to look... simple to know... smart to stand...

~lain-lain~

Thursday, February 26, 2015

..:: #BloggerTalk : Kawan Sosial Media ::...



Assalamualaikum and selamat malam...

Followers yang setia...
Bloggers Blogwalkers...
...koranglah kawan sosial media aku...

Aku ni boleh letak dalam kategori xberapa celik IT tapi suke godek-godek...rasenye nak sembang pasal sosial media pun pengetahuan aku xsebanyak mana...setakat wassup (sebab banyak hal2 opis alumni dan family skang via wassup group) dan fesbuk (itu pun selepas didesak berkali kali oleh kawan2)...dan dunia yang aku bertahan lama blogging sebab aku ni menulis...

Tapi aku realize 1 benda bila selalu ngadap page2 sosial media ni...memang de kawan2 yg aku perati selalu ada je kt page yg aku join...fb ke twitter ke...everytime aku bubuh status mesti dorang akan komen or retweet...kadang2 duduk seopis tapi xjupe batang idung bleh gak sembang kt wassup fb and twitter...and aku ada #rakansehashtag kat fesbuk...kami akan muncul kat mana2 status yg kdg2 xperlu diberikan komen pun...saje sekadar nak tambah rasa...even we ols de tagline #komenkitadimana2...dan di kalangan rakan2 opis sampai gelar kami #gengrakansehashtag...

Sape2 nak feeling2 bestfren dgn retis2 blehlah follow dgn aktifnya twitter account artis...nti akan banyakla tweet retweet antara u ols dgn retis2 tu...hehe...

So siapa dan apa sebenarnya rakan sosial media ek???hahaha aku pun xtau yang tepat...yang pasti rakan sosial media aku adalah sesiapa saje yg mempunyai ciri2 berikut:-
1.like atau komen status aku kt fb
2.follow and komen entri blog aku
3.retweet dan respon aku kat tweet
4.respon insta dan wechat aku
5.like page aku
6.pm aku kt fb wassup insta twitter wechat (eh banyak jugak aku terlibat dlm sosial media ni)
7.sokong karier aku sebagai penulis
8.ada dlm group fb and wechat and wassup yg aku ada
9.tag aku utk apa2 juga kiriman
10.ada dlm friendlist aku dkt perkara numb 6

OMG so perfect 10...

For those yang baca entri ni...tq sebab jadi kawan sosial media aku kat perkara numb 2

#itsme
#myfingers

#BloggerTalk

~its me~

12 comments:

  1. Nak jadi Kawan jugkzz la.. Hahaha

    ReplyDelete
  2. wink wink...selamat datang ke no.2

    ReplyDelete
  3. Seronok sebenarnya ada kawan di alam maya ni. :D

    ReplyDelete
  4. Kiranya kita ni dah termasuk kategori rakan social media la. Hehehe salam kenal!

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Hal hal reading ni mmg kena silent cik jannah...klu bising2 borak namanye....kuang kuang...nway tq

      Delete
  6. Ada jer kawan yang baik dan boleh dipercayai. dan ada jugak yang tak boleh pakai lngsung dekat sosial media ni. depan kemain baik, belakang drama habis habisan. jadi kenalah memilih dengan baik antara kawan kawan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sgt betul betul betul...kdg2 Allah saje nak uji kan...

      Delete
  7. follower number #85. maka dengan komen ini telah masuk kategori number 2. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wink!wink! Selamat dtg ke numb 2...
      congrates to me sbb tmbah followers...

      Delete

~korang de nak kata apa2~