~ni la aku~

My photo
sweet to look... simple to know... smart to stand...

~lain-lain~

Tuesday, December 25, 2012

..:: Membersihkan Sawang Sebelum Tahun Baru ::..

~eppy oliday on christmast malaysian~

assalamualaikum dan selamat petang sume
rajin tak...rajin tak...membersihkan sawang?hahaha...tak payahlah kutuk sangat...sawang kat blog ni...lama kot tak mencuci...wpun my previous entry bout 5S...
o ya alhamdulillah syukur sangat sangat sebab usaha bersengkang mata kami sekolej sangat berbaloi apabila kami berjaya mendapat pengiktirafan pensijilan 5S tu...semoga lebih teratur la lepas ni ahaks!!!

what story today? xde story sangat pun sbb memang mood nak tulis tulis belum ada...
o maybe aku patut share bout newborn baby in KUSMERA...guess what?her name was so sweet membuatkan aku teringat cite tv3 tu pe ke tajuknya...xkisahlah nama anak buah aku yang baru tu AUFA INARA....ingat tak cite mende? yes she's so sweet...dagu tajam kot...tadi da p melawat tapi xsempat nak snap here and there...

hhhmmm and now aku tunggu anak buah aku sorg lagi yang akan lahir bila bila je...xtau lah kalau dh lahir tp xde sape nak inform kat aku...hahahaha...xkisahla...nway and nhow aku doakan yg terbaik utk adik ipar aku dan suaminya...

ok lah korang aku banyak nak cite tapi malas nak type...

till we meet again...bubai!!!

~it's me~

Wednesday, November 28, 2012

..:: Eh! 5S Lagi La U Ols ::..

~sorryla i tak sempat nak snapping snapping any picts this time...yag lagi best i tak buat pe benda pun lagi 5S~

assalamualaikum semua...
kali ni i'm sure de yang jawab salam...ikhlas tak ikhlas tak...
miss u ols so much la down there...

followers and blogger mesti tertanya tanya nape la aku tak sudah sudah dengn entry 5S ni...huhu...mana tak nya aritu sisih pun tak bila mana nak selesainya....kikiki...

this time kolej yang mengalami the real tsunami 5S...aritu bau bau je...kali ni sungguh sungguh sampai kami yang tengah sungguh sungguh dengan persiapan pengauditan MQA ni macam tak de sape kisah pun...to be onest yes kecik ati gak...nape tak de spe amik tau and support we ols...but then xpe la...u ols teruskan kerja u ols we ols teruskan perjuangan we ols...

nway 5S ni dah dekat gak dengan pra audit 5S untuk pensijilan tapi aku banyak sangat benda tak start lagi...for info aku jd person in charge (PIC) untuk makmal teknologi elektrik (MTE)...hahaha...teruk tul aku ni...bila masuk keje and jalan ke sana ke mari semua tengah bersungguh sungguh dengan proses 5S...aku baru sampai tahap mengubah lokasi kerja aku je...baru ubah meja kerja and rak...sisih ke susun ke sapu ke langsung tak de buat apa lagi...adoyai...tak pe lah harap-harap lepas MQA ni selesai aku bolehlah buat apa yang diharapkan oleh ketua zon aku...eh!aku kat zon lain plak...mane nak buat keje ni u ols?

hhhhmmm

5S oh 5S

~it's me~

Friday, November 23, 2012

..:: Bila Rindu Tulislah Surat ::..

assalamualaikum abang...
selamat ari Jumaat lagi...

tau dah abang mesti nak marah sebab cayang tak balik rehat...tak pergi makan...
banyak keje la bang...

abang camne kat sana?cayang harap semuanya okay dengan Dia...Dia mesti jaga abang baik baik kan?
abang, dah berapa hari ni cayang rindu sangat kat abang...bukan bape hari tapi dah bape minggu ni cayang rindu sangat kat abang...da demam demam da...cayang pun tak tau cayang demam sebab rindukan abang ke atau cayang rindukan abang sebab demam...tapi cayang rindu sangat sangat...cayang harap abang pun rindukan cayang...

bila rindu ni sebenarnya tak boleh nak cakap macam mana...nanti kalau mengadu kat orang pe orang cakap kat cayang...gile pe rindu kat abang...tapi dorang tak faham...abang je yang faham kan...kan...kan...hehe...

apa nak update dengan abang ek?hhhmmm...keje opis cam biase la...tak abis abis...ari selasa aritu siap kena sekolah dengan bos pasal paperwork...ntahla cayang yang salah ke dia yang salah...ooo abang tak kenal ni bos baru...perempuan...kalau abang de masa datanglah tengok...hehe...

aritu dua malam p umh danial...danial da besar da pandai cakap...now dia tengah gile kereta...dia suka tengok volkswagen...siap dia panggil 'teta tantik' (kereta cantik)...haha...klu abang ada mesti abang dah belikan dia kete menan volkswagen tu kan...semalam cayang de sembang2 dengan mak nak masukkan danial smart reader...cayang ingat nak support dia la...abang mesti bagi kan...hehe...dia pun anak kita gak kan...tapi tak cakap lagi kat angah...takut dia tak setuju plak...huhu...abang pujuklah angah and khafi ek bagi dorang setuju tau...

semalam cayang p spital...dengan mak abah and naqib...aha lupa nak update naqib dapat 4A 1B...science dia dapat B...hehe...tak sangka betul...naqib da besar tak macam abang mula mula jumpa dia 6 tahun lepas...abang ingat lagi tak 1st time abang datang umah cayang dia baru umur 6 tahun...skang dah nak masuk 13 tahun...dialah teman cayang skang kat umah...selain upin and ipin...dia tengah confuse nak masuk skolah mana next year...kalau abang ada mesti abang bleh bagi pendapat skali kan...abang kan rajin layan dorang tu...kalau abang de masa nanti abang jumpa lah dia...xpe lah kalau abang tak nak jumpa cayang pun...jumpalah dia ye...

balik pasal cite spital tadi...treatment dah pindah hospital and jabatan pakar...aritu cayang buat rawatan kat hospital private pasal suspek cancer pangkal rahim...pastu pindah ke pakar obstetrik dan ginekologi kat hospital klang sebab suspek masalah peranakan...tapi result yang kuar semalam things getting teruk...and cayang kena pindah jabatan pakar endokrin untuk masalah otak pulak...doktor kata chances to pregnant rendah...nasib baik abang dah tak ada kan...kalau tak mesti abang frustated...tapi tak pe kalau abang ada pun cayang bagi je abang nak kawen lain sukati abang la...hahaha....

arini cayang da datang keje cam biase...sambung beban beban stress yang masih berbaki...entahlah...sebenarnya tak mampu dah...tak larat sangat sangat...

cayang penatlah bang...penat sangat...
cayang rindu abang...rindu sangat...

okaylah bang nanti bila bila cayang tulis surat lagi ye...klu ikut hati cayang banyak nak share dengan abang tapi nanti kena skolah lagi dengan bos sebab keje tak siap...

cayang sayang abang...sampai bila bila...
cayang rindu abang...setiap masa...

al-fatihah...

~it's me~

Friday, November 9, 2012

..:: We Are @ Setia Alam The longest Night Market ::..

here we come!!!

assalamualaikum...
selamat petang u ols...
hope that everybody out there sihat sihat belaka di ari Jumaat yang mulia ni...
petang ni serius sejuk nak kejung da rasa...tapi keje tetap keje k...

what story today???
tengok post title suda...kitorang akan berkampung kat tapak pasar malam from 2pm until 1030pm...insyaAllah...untuk apa> untuk Karnival Pasar Malam KKKL 2012....



kenapa buat karnival???
actually ktorang plan buat CAR BOOT SALES on 11/11/2012 kat tapak car boot sales stadium shah alam...but then kena ubah location coz MBSA kata on the date yang kami pilih de program lain kat situ...pihak MBSA cadangkan kami ke Tapak Pasar Malam Setia Alam...so bertukarla program ni jadi Karnival Pasar Malam KKKL 2012...BERTUKAR!!!!

siapa yang join???
we ols invite usahawan di bawah Unit Keusahawanan KKKL...de gak penglibatan staff and students...aku tak bleh nak imagine the situation sebab we ols exhausted dengan few thins kat kolej...5S la...MQA audit la...and this event pun buat jantung tak tenang berdegup...coz till this morning MBSA masih xbleh nak bagi jawapan YES or NO walaupun we ols dah workout for this event lebih awal sebulan dua...and MBSA gak cadangkan new location...tapi alhamdulillah before Jumaat prayer tadi MBSA da bagi greenlight to move and run this carnival...so sweet...tq abang MBSA...
~credit to encik hafizol from MBSA~

apa ada???
so many things ada okay...untuk gerai yang berdaftar di bawah karnival ni semua skali de hampir 30 gerai dengan macam macam jenis jualan...food of course...accessories...gadgets...also we have special booth for deejay to make sure everyone yang datang tak boring...
and for info sepanjang tapak pasar malam setia alam yang diiktiraf terpanjang oleh The Malaysian Book Of Records ni ada pelbagai jenis jualan yang dikendalikan oleh pelbagai bangsa...ye 1 Malaysian Night Market...
u ols bleh google je nak tengok situation The Longest Night Market yang memang dah glamor ni...nak pergi pun tak susah sangat cuma mungkin yang susah parking kot tapi tak pe...still ada parking tu...

okay la u ols...
klu sesiapa enter my blog today...esok jemputlah menjadi sebahagian daripada pengunjung The Longest Night Market 2 Setia Alam...
klu datang u ols bleh cari i ols kat khemah urusetia...
baju apa? tatau lagi...kikikikikiki...

~it's me~

Monday, November 5, 2012

...:: What Will They Call You Sayang? ::..

assalamualaikum sayang...
hahaha!!!
u all out there jangan perasan okay...surat ni of coz la untuk my luvly late hubby...korang memang sentiasa akan mendapat salinannya okay...kalau my sayang reply korang xkan dapat salinan....hikhikhik....HARUSLAH RAHSIA....

~ok ok aku nak concentrate writing~

sorryla abang coz cayang tak bagitau nak datang masa raya aidiladha tu...tak sempat...last time punye my luv letter abang pun tak reply...so cayang anggap je abang bz...ingat nak buat surprise la masa aidiladha tu...huhuhu...abang surprise tak cayang datang jupe abang?hehe...tapi abang cam biasa la buat lex je kan...abang pun tak sambut cayang cam tak excited je cayang datang ramai2...tapi sowi la sebab Amir Danial balik Bekok...
cayang ingat nak tulis surat ni right after balik dari melawat abang...konon konon nak buat buat merajuk tunggu abang pujuk...kununlah...tapi xsempat plak sebab terus p SUKIPT ari ahad...and semalam baru cayang balik...team cayang bawa tu sampai round 4 je...tak cemerlang sangat macam tahun lepas...tapi xpe lah yang penting cayang da balik and boleh tulis surat ni untuk abang...
abang nak tau tak, masa balik kampung tu cayang singgah umah maksu tapi dia xda...cayang pun xde bagitau nak datang saje nak seprais la kunun...pastu masa event SUKIPT tu cayang de p USIM...cayang call adik tapi xdapat nak jupe dia sebab memasing kitorang xbawa kete...ada tak adik tulis surat kat abang? baby dia tak lama lagi lahirlah...klu tak salah sayang awal bulan januari nanti...abang rasa dia dapat baby gurl ke baby boy? abang rasa anak dia panggil abang apa ye? hhhmmm tingat Danial panggil abang babah...abang dun worry okay adik abang okay je...cuma aritu cayang tanya dia...dia dah kena minum air gula...huhuhu...insyaAllah kita doakan dia sihat and selamat...same goes to her baby...abang mesti da selalu melawat adik kan...cayang tau rindu abang pada dia lagi banyak dari rindu abang pada cayang sebab tu abang tak datang jupe cayang and tak reply surat surat cayang...tapi xpe...cayang tak kisah...cayang tetap sayang abang...
apa lagi ek cayang nak update dengan abang? hhhmmm this month cayang nak kena buat CT scan...xtaulah camne nanti...dah la setiap kali appointment doctors and nurses slalu tanya "suami puan ada? dia boleh masuk skali" tu la abang tak nak reply surat surat cayang...cayang diam je la...abis abis pun senyum je...huhuhu...abang doakan cayang okay...abang boleh pilih mana mana doa pun untuk cayang...klu doa semua okay kita bleh main tulis tulis surat lagi...klu abang rindu cayang, abang boleh doa Allah bawa cayang jupe abang...mana mana pun okay...cayang pun dah rindu sangat kat abang...dah setahun lebih lebih tak tengok muka abang live...hehehe...abang rindu cayang tak?
apa lagi nak cite ek? tatau da...airmata ni da sibuk sibuk nak kuar...cayang tak bleh nak focus da tulis surat ni...abang jaga diri baik baik okay cayang jauh tak boleh nak tolong abang...cayang boleh doa je untuk abang...insyaAllah semuanya baik baik untuk cayang kat sini...walaupun cayang tak tau sejauhmana kemampuan dan kekuatan cayang untuk hidup yang akan datang...untuk kehidupan yang cayang tak tau dugaan dan cabarannya...
okaylah sayang...dah banyak plak airmata ni...degil sangat...
kalau abang ingat kat cayang nanti abang datanglah jumpa cayang ye...masa anniversary kita ke nanti...de lagi 2 bulan je...ingat ke tak abang tu? :(

cayang sayang abang sampai bila bila...

~it's me~

Tuesday, October 16, 2012

..:: Care To Lend Me... ::..

assalamualaikum
salam kasih sayang untuk semua...
walaupun followers aku tak berganjak...macam tu je terkaku untuk sekian lama...tapi aku berterima kasih sebab yang 82 orang tu lah yang setia menatap luahan hati dan perasaan yang aku tak mampu nak kongsi....

as i mention yesterday...
lately memang detik detik sukar buat aku...saat saat yang sangat susah aku lalui...
memang kebelakangan ni semua yang aku lalui serba tak kena...
semua yang aku buat silap sesaja...
sampai one stage semua dah tak boleh aku sorok dan selindung...
aku selalu berjaya menyorokkan perasaan dan keadaan aku...
marah pun orang tak tahu...sebab aku memang agak kasar...
merajuk pun kadang kadang orang tak tahu...tapi ada juga yang bleh baca aku...
sedih memang selalu aku biasa sorok...now pun boleh sorok cuma tak boleh control...

aku ingatkan fasa perubahan perasaan dalam kehidupan aku semakin jelas...tapi rupanya makin rumit...makin kompleks...dan makin tak mampu aku baca...
kadang kadang...bukan kadang kadang pun selalu selalu sangat sekarang ni aku tanya diri aku...tanya ati aku...tanya fikiran waras aku...aku ni kenapa? aku menipu diri aku ke? atau aku menipui perasaan aku?
senyap...
sunyi...
tak ada jawapan...
bila jadi macam tu la yang susah...
sedihla bila kita tak ada jawapan untuk sesuatu yang kita perlukan jawapan...

at the end...crying...
and crying...
and crying...
terrible sangat kot macam tu...

sampai satu tahap aku rasa aku nak jerit je...anyone outhere...care to lend me...
ur ears to hear what i want to share...
ur shoulder for me to lean my head...
ur chest to hide my tears...
hold me tight and warm...

Tuhan...
kekuatan itu terlalu rapuh duduknya...
dalam hatiku yang tak sekuat mana
Tuhan...
kesakitan itu terlalu kuat letaknya
dalam hatiku yang terlalu rapuh
Tuhan...
kepedihan dan kesakitan yang bersatu itu
terlalu padat cengkamnya
dalam hembusan nafas tenang yang aku hela
kurniakan aku Tuhan
sokongan 
untuk bangun
berdiri
berlari
 
~it's me~

Monday, October 15, 2012

..:: Andai... ::..

~yakinlah bahawa engkau adalah cintaku...yang kucari selama ini dalam hidupku...dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku...yang panjang dalam hidupku...Tuhan...jagakan dia...dia kekasihku...kan tetap milikku...aku sungguh mencintai...sungguh menyayangi...setulus hatiku~  

assalamualaikum selamat pagi Isnin yang tenang dan sayu...
tak tahulah kalau kalau aku je yang rasa kesayuan tu...  

apa aku nak story?
opening tu okay tak?
ahaks!!!tak la sangap sangat kan...kan...kan...huhuhu...
ntahla...lately aku gagal control otak aku suruh menulis dengan baik...idea for next project pun stucked for about 3 weeks...ntah apa bahananya aku tak tahu...
pagi pagi tadi...sebenarnya since last night aku memang nak share pasal title post aku yang macam tak cukup idea tu...tapi since dah terlalu exhausted dengan few things aku biar je mata aku lelap...kepala sakit...tu sebab bangun pagi pagi rasa nak nangis sangat sangat (dah nangis pun sebenarnya :-p) ntah apa nak jadi aku ni aku pun tak tahu...lately dah senang sangat nak menangis...tempayan airmata aku dah penuh agaknya...aku dah cuba sedaya upaya menyibuk (bukan menyibuk yang negatif okay) maksud aku buat buat busy...supaya otak aku ni tak ada ruang nak merewang...tapi aku tak boleh...kuasa Allah kan...kita ni zahir dan batin...jasad dan nyawa memang milik Dia...aku cuba kawal Dia lagi awal...aku cuba cantas Dia lagi pantas...apa yang aku mampu...nangis je la...
~aku dah mula rasa storyline aku tak ada kena mengena dengan title post...eh!ada aku kisah!~  

last few weeks i met my past student...that bring me to the other world yang memang lain dari hidup aku...aku ambil semua tu sebagai satu yang positif sebab aku memang mula rasa down semenjak beberapa minggu ni...aku cuba sedaya upaya untuk lalui semua macam sedia kala...tapi makin aku cuba makin tak boleh...  

tapi...andai Allah memberikan aku ruang dan peluang...
~baru nak masuk sikity dengan title post~  

andainya Tuhan, Engkau berikan aku peluang untuk meminta...
aku ingin keizinanMu untuk pergi ke suatu tempat dengan tenang...
andainya Tuhan, Engkau memberikan keizinanMu untuk aku pergi...
aku ingin pergi jauh dari semua yang aku sayang...
andainya Tuhan, Engkau izinkan aku sampai ke tempat itu...
aku memohon masa yang cukup...
andainya Tuhan, Engkau berikan aku ruang masa itu...
aku ingin menangis semahunya...di bawah payung langit matahari dan bulanMu
aku ingin meninggalkan kesakitan...di bawah biasan cahaya pelangi dan bintangMu
aku ingin menyimpan semua kepedihan...di dasar lautan paling dalam
aku ingin terbangkan keperitan...atas ruang luas angkasaMu
supaya aku pulang dengan kekuatan...
supaya aku pulang dengan ketabahan...
andai...
Engkau izinkan aku...  

~it's me~

Thursday, October 4, 2012

..:: Saya Sedang Keliru ::..


*gambar ni takde kena mengena dengan yang hidup atau yang mati*

assalamualaikum
selamat pagi semua

lama kan tak gossiping...sempat singgah untuk chit chat kejap je...
pagi ni masa aku tengah photostat documents (itu memang part of my job yang takde dalam fail meja) tiba tiba officemate cakap " akak dah lama tak jengah blog akma " aku senyum je...sebab takde mende special pun...aku banyak sangat benda nak share sebenarnya tapi macam tak berapa sedia nak share...hahahaha...teruk tul aku ni....

adalah dalam dua minggu lepas kot...satu petang yang hening tu officemate juga tiba tiba dia tanya
" akma tak nak kawen lagi ke? "
guess what? aku punye first respons gelak sungguh sungguh...tapi aku balas gak...
" akak ada calon ke untuk saya? " dan dia pun gelak sama....
" bukan apa...akak tengok akma relax je...happy je...kot memang tak nak kawen lagi..."

korang rasa camne?

aku takdelah rasa marah cuma bila ada orang bversuara kita akan sama terfikir kan...kan...kan...aku sebanrnya dah melepasi fasa berkeinginan tu...skang ni dalam fasa membina hidup baru untuk diri aku...aku plan nak sambung belajar sampai dapat master...tinggi cita cita tu...tapi otak dah berkarat ni...
pastu aku share dengan one of my fren...to be honest dia lelaki dan kadang kadang dia treat aku lebih dari seorang kawan...tu yang aku perasan la...tak tau la kalau aku 'perasaan' lebih...kihkihkih...dan satu dari pesanannya jangan pergi belajar jauh dari dia...ops!!! maknanya apa? aku perasan ke atau memang perasaan aku betul...tapi aku cepat turun dari langit...berpijak di bumi nyata...dia muda kot dari aku 5 tahun lagi muda...hehehe

pendapat korang camne?

pendapat aku...aku xde pendapat apa apa pasal aku dengan dia...eh entah!!!aku confuse....


~it's me~

Friday, September 28, 2012

..:: 29 September ::..

...salam Jumaat penghulu sekalian hari...

mak : malam bila tu mak mimpi emi...
aku : *diam je...
mak : kita tengah duduk duduk kat depan tu...lepas tu dia balik naik motor besar terus je masuk...pastu dia tanya...de dapat mesej tak? semua serentak jawab...dah sampai dah nak mesej mesej plak...
aku : *diam juga...
mak : pastu mak terjaga...xde sambungan pun mimpi tu

he never come to my dream mak...

kalau korang rasa 29 Februari tu dah cukup menyengat 29 September ni lagi menyentap untuk aku...
kenapa?
sebab tu lah hari arwah suami aku dilahirkan...

tahun pertama 29 September dalam hidup kami berdua ialah pada tahun 2006...aku baru kenal dia 6 bulan masa tu...dia belanja aku kat pasar malam Taiping...

tahun kedua 29 September dalam hidup kami berdua ialah pada tahun 2007...sibuk dengan preparation untuk bertunang...location Ipoh...

tahun ketiga 29 September dalam hidup kami berdua ialah pada tahun 2008...sibuk dengan persiapan kawen angan...location Banting...

tahun keempat 29 September dalam hidup kami berdua ialah pada tahun 2009...aku dengan adik ipar beli kek and sorokkan dalam bonet Kelisa adik...aku sebenarnya tengah kering bulan tu sebab tukar roadtax ke apa x ingat da...tapi keep juga duit untuk beli kek coklat moist tu sebab aku tau dia suka...selalunya aku buat tapi sebab kat kampung malas nak semak semak kat dapur umah mak...

tahun kelima 29 September dalam hidup kami berdua ialah pada tahun 2010...aku belanja dia makan kat umah...hahahaha...tu pun tunggu ujung minggu dah terlewat berapa ari masa tu...pastu aku belikan dia baju...

tahun keenam 29 September...kami tidak lagi berdua...aku dah tinggal seorang...dia dah pergi tinggalkan aku 27 hari sebelumnya...

tahun ketujuh 29 September...alhamdulillah aku masih setia mengingati dia yang datang dalam hidup aku secara tiba tiba juga pergi meninggalkan aku secara tiba tiba...kuasa Allah kan...

...cayang sayang abang...

abang...
cayang harap abang dah terima surat raya cayang hari tu...

cayang ada tulis surat baru untuk abang...
surat eppy besday to u...huhuhu...
tapi xtau nak tulis mende sebab selalu orang cakap panjang umur...hehehe

nway cayang nak kongsi bout my work...cayang dah berjaya naik gred DH34 tapi masih memangku harap2 semuanya sukses dalam tempoh pemangkuan ni...

and nak kongsi gak bout Danial yang tengah belajar bercakap...actually da pandai cakap sikit2...entah apa benda yang dibebelkan kadang kadang menyimpang tak kena langsung dengan benda yang dia buat...maybe abang da tau kot kan...kan...kan...

hhhmmm
tatau da nak story apa kat abang...
ni pun cayang tatu mana nak pos tapi harap harap abang dapat surat ni on ur birthday as i wish it be...

jangan lupa cayang tau
macam cayang tak lupa abang
i know u bring my love hingga akhir hayat
i really hope that i can do that too...
to love u till the end of my life

miss u abang...
eppy besday sayang...

i miss u and i always do...
i love u and i always be...

setiap masa ada
setiap saat hidup
setiap detik segar
kerana perasaan itu hanya ada dalam hati kita berdua...
kerana perasaan itu hanya Tuhan ciptakan untuk kita berdua
semoga Allah meredhai perjalanan cayang
sebagaimana cayang berharap Allah meredhai kehadiran abang di sisiNya
semoga Allah memayungi semangat cayang
sebagaimana cayang berharap Allah memayungi kepulangan abang di sisiNya

cayang rindu abang...

~it's me~

Wednesday, September 19, 2012

..:: Along Sayang Emak ::..

selamat ulangtahun ke 55 tu my emak...
along doakan mak panjang umur - i still need u besides
along doakan mak sihat sejahtera bahagia dunia dan akhirat - u deserve for it
no matter what no matter how ALONG SAYANG MAK FOEREVR AND EVER...
tq for being there for almost 30years in my whole life...hard and hurt...smile and tears...i'm still stand here because of u...

Ingatkan malam tadi nak ajak adik adik buat seprais tapi xdapat plak...
Muka abah macam frust je sebab dia baru tingat today birthday mak...

Emak...
Along minta maaf sebab selalu menjadi beban emak...
Dari kecik sampai along dewasa...dari along lahir sampai ada adik...sampai along sekolah dan tengok adik adik membesar...sampai adik adik keluar memulakan hidup baru...along masih dekat dengan mak...
Menumpang kasih mak dan mengharap sokongan mak...

Emak...
Susah tau along nak lalui semua ni...
Tapi along harap mak akan terus berikan along kekuatan...
Untuk meneruskan hidup along...

Emak...
Along mohon mak dan abah terus sokong along supaya along kuat dan jadi kekuatan adik adik...

Along sayang mak

~it's me~

Thursday, August 30, 2012

..:: Teman Pengganti ::..

~inilah kisah selepas cukup setahun pemergian teman hidupku...zahir dan batin...yang mencuri hati aku...yang meyakinkan tentang kekuatan jodoh dan ajal pertemuan~

assalamualaikum ...
selamat petang Khamis...
aku memang bercadang nak menulis di hari Jumaat seperti kebiasaan jadual menulis blog dalam kehidupan blog aku...tapi memandangkan Jumaat jatuh esok (hari cuti sempena Merdeka) so aku rasa aku akan gagal menulis nanti...oleh sebab itu biarlah aku menulis arini...
~okay okay...aku sedar ni intro yang bosan dan agak panjang~

aku memanjatkan kesyukuran atas ketabahan yang Allah berikan untuk kehidupan aku selama setahun ini...selagi mampu aku cuba untuk bertahan tanpa menimbulkan kebimbangan dalam diri sesiapa pun juga di sekeliling aku terutamanya emak dan abah...ya itu yang aku harapkan...itu yang sepatutnya...dan alhamdulillah itulah hakikatnya...
selepas dia yang aku sayang itu pergi, memang aku terlalu rindu pada kehidupan yang hanya aku dan dia yang tahu...ya sudah pastilah Allah juga maha mengetahui dan memahami apa yang ditulis olehNya...kalau tidak masakan wujud entry-entry tenang yang boleh membuatkan airmata mengalir macam Terima Kasih Suamiku dan Airmata Yang Degil dan post yang memang aku lahirkan atas rasa kerinduan yang teramat sangat...betul betul menekan sampai ke ulu hati pedihnya mestilah Post Untuk Amir Danial Mummy yang memang sangat sangat aku harap Danial akan membacanya satu hari nanti...kerana cinta dan sayang untuk dia yang tercinta jugalah aku realize that Danial memang pengubat lara aku yang kerinduan...kesesakan...kepayahan dalam melalui kehidupan baru yang sukar sebananya...mujurlah Allah berikan aku Amir Danial yang kadang kadang aku rasa sangat memahami perasaan hati aku yang tak terzahir untuk dia yang aku sayang...sebab tu lah aku rasa Danial dan dia Both Are My Babies... ye itulah hakikatnya...
~terlalu banyak nak aku kongsi walaupun aku rasa entry pos ni kadang kadang tak kena langsung dengan isinya...hahaha...well korang yang setia dengan blog aku mesti faham kan~

tapi...syukur alhamdulillah aku berjaya melalui hari hari penting yang pernah aku lalui bersama dia yang boleh menyebabkan aku kadang kadang terkejut...dan teringat kat dia sangat sangat sangat...macam Ulangtahun Perkahwinan Kitorang and hari hari dalam bulan Ramadhan...ironinya Ramadhan yang lepas adalah saat saat akhir yang kami habiskan bersama sebelum dia tinggalkan aku Syawal lepas...macam mana aku tertunggu tunggu dia balik ke rumah Syawal lepas, macam tu jugalah perasaan aku Ramadhan tahun ni bila Aku Tertunggu Tunggu Kepulangan Dia...
~korang tau tak sebenarnya aku dah tak mampu sangat nak menulis ni...tapi tak apa aku nak share juga perasaan aku~

dan sehinggalah selepas melaluinya setahun ini...cerita cerita simpati masih banyak terutamanya di kalangan kawan sekolah dan kawan kerja...cuma di kalangan ahli keluarga tu dah berubah sikitlah...biasalah orang tua kan...hhhmmm...korang mungkin masih ingat tentang cerita My Encik Sayang...aku rasa aku tak boleh melaluinya sebab susah bagi aku nak mulakan...walaupun hakikatnya aku dah cuba mulakan hari tu...sebab tu la aku slow down blogging sebab aku cuba kuatkan semangat selepas menolak encik sayang yang tidak bersalah dalam hal idup aku ni...terlalu banyak yang crossing my mind terutamanya bila mengenangkan Hari Dia Tinggalkan Aku...aku harap aku betul betul redha...
~ya aku memang pasrah dan redha~

selepas setahun dia pergi juga aku mula sedar aku perlu bangun...memulakan hidup baru dalam apa juga keadaan dan suasananya...bila aku sendiri aku sedar sepanjang bersama dia...sebenarnya selalu dia memberitahu bahawa dia tidak bimbang kalau terpaksa meninggalkan aku sendiri...tapi, itu bukan jaminan senangnya aku berubah mencari Teman Pengganti
Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi

Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka
Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti
Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi

Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

~it's me~

Thursday, August 16, 2012

..:: Warkah Untuk Dia Suamiku Yang Tercinta ::..

~kerana cinta ini telah Tuhan takdirkan wujud antara aku dan dia...dia yang telah tiada~

assalamualaikum abang...
cayang harap abang sihat bersama Dia yang kita cintai dan kasihi...
rindunya cayang kat abang hanya Allah yang tahu...abang rindu cayang tak?

abang...
sebelum puasa aritu semua persiapan yang perlu cayang dah siapkan ikut yang mana cayang termampu...macam biasa...sama macam empat tahun lepas...cayang ingat abang balik Ramadhan ni tapi sama juga macam sebelum sebelum ni cayang tunggu dan tunggu tapi abang tak balik...tapi tak apa sebab cayang tahu abang dengan Dia...lagipun cayang tahu abang jauh...sebab tu cayang tulis surat ni untuk abang...kalau ada kelapangan nanti sebelum raya abang balik la sekejap jenguk cayang ye...sekejap pun jadilah bang...insyaAllah raya nanti cayang melawat abang...abang tunggu tau...

abang...
tahun ni cayang raya kat umah mak+abah sama macam tahun lepas tau...cayang tak beli apa apa pun sebab cayang tau abang tak ada raya ni...kan selalu abang yang rajin pilih pilih keperluan raya...tahun ni pun tak tau nak masak apa...cayang suruh je dorang pilih apa nak masak raya ni...ooo lupa plak...langsir kita cayang pasang kat umah mak je sebab kita tak raya kat umah kita kan...huhuhu...

abang...
tahun ni insyaAllah semua raya kat banting kecuali abang je tak ada...Danial pun raya kat sini juga...nasib baik ada Danial...kalau abang balik Ramadhan ni dapatlah abang tengok dia...dia dah besar tak macam Danial yang kita jaga masa dia baby baby dulu...bawa dia pergi nursery pagi pagi...amik dia balik umah petang petang sampai mama dia balik keje...Danial dah besar...baju melayu untuk raya pun sampai empat pasang...entah berapa lama dia puasa pun cayang tak pasti...konpois kata Acik....

lupa plak nak bagitau abang...mak dah sihat...dia dah tak guna wheelchair lagi alhamdulillah...abah okay okay je macam basa...Isnin aritu besday abah kitorang p makan kat Secret Recipe...angah+khafi macam biasa je...Acik pun okay2 je...nanti dia nak kenalkan 'kawan' dia kat kitorang...kalau abang ada dapatlah abang berkenalan skali...abang kan geng dengan Acik...tu lah cayang cakap kalau abang sempat singgah umah mak Jumaat ni sebab kawan dia tu datang Jumaat ni...kalau abang datang cakap kat cayang tau...rindu abang...Naim sambung degree September ni...Anas skang tengah buat Diploma kat MSU...dia amik Kulinari macam dia cakap kat kita dulu...dia dah besar tak payah kita hantar dengan amik macam dulu...Naqib macam biasalah bang...masuk kete pagi2 membuta dia tu la...

cayang? cayang macam ni lah bang...ketawa+tersenyum...untuk semua orang...penting tu...nangis nangis bila orang tak ada je macam selalu...nak peluk abang...abang tak ada...nak minta pujuk pun abang tak ada kan...cayang memang ingat abang nak balik Ramadhan ni tapi abang tak balik pun...tapi tak apa cayang faham situasi dan keadaannya....

okaylah abang...
kat mana pun abang berada...cayang sentiasa sayangkan abang...
apa pun keadaan dan situasi abang...cayang tetap cintakan abang...
sesukar manapun kehidupan abang sekarang...cayang sentiasa doakan kesejahteraan abang dari sini...

cayang tulis surat ni sebab terlalu rindukan abang...
tapi cayang tak tahu nak pos surat ni ke alamat mana...
sebab tu cayang pos kat sini dengan harapan Allah memanjangkan perasaan rindu ni pada abang...

salam aidilfitri buat abang kat sana
ampunkan dosa dosa sayang zahir dan batin
halalkan makan minum cayang

salam sayang buat suamiku EMMIAZUAN SHAH

~it's me~

Tuesday, August 14, 2012

..:: Happy Birthday Abah ::..

selamat ulangtahun abah yang ke 56

along doakan abah panjang umur
along doakan abah sihat wal 'afiat
along doakan abah diberkati dan dirahmati Allah dunia akhirat
along doakan abah gembira dengan kerja abah

along harap kegembiraan abah masa emak lahirkan along akan terus kekal sampai bila-bila
along harap selama 30 tahun ini along dah menjadi anak yang baik untuk abah
along harap selama 31 tahun perkahwinan abah dengan mak along dah menjadi kekuatan dan semangatnya
along harap selama melalui kesukaran membesarkan adik-adik along telah menjadi penyokongnya

along mohon abah terus doakan along
along mohon abah terus sayangkan along
along mohon abah ampunkan semua dosa dan kesalahan along
along mohon abah halalkan segala yang abah berikan kepada along
along mohon abah redhakan segala yang abah sediakan untuk along

terima kasih abah sebab sentiasa ada untuk masa senang along
terima kasih abah sebab tak pernah gagal untuk masa susah along
terima kasih abah untuk kecintaan seorang emak sebaik isteri abah
terima kasih abah untuk kasih sayang adik-adik seperti angah, ami, naim, anas dan naqib
terima kasih abah untuk sebuah keluarga yang bahagia

Ya Allah aku sayangkan dia
Ya Allah peliharakanlah dia untuk aku di dunia dan akhiratMu

~it's me~

Thursday, August 9, 2012

..:: Bonus Pada 20 Ramadhan ::..


~ my myvi telah lebih dulu mengih bonus yang belum masuk..arini bonus tu untuk dia...untuk dia...untuk dia...myvi aku lah~

salam Ramadhan yang ke 20...
cepatnya masa berlalu...tinggal lagi berbaki 10 hari sebelum Syawal menjelang...
orang kata inilah hari-hari indah menanti kehadiran lailatul qadar...

apa aku nak kongsi untuk Ramadhan 20 ni ek?

hhhmmm...pertamanya tentulah tentang bonus setengah bulan gaji yang aku terima...syukur alhamdulillah...klu tak sebab Allah tuliskan semua dapat bonus, mungkin aku tak dapat bonus tu kan...as aku mention earlier, myvi kesayangan aku memang awal-awal dah menagih duit bonus aku walaupun masa tu duit de a week lagi nak kredit dalam akaun...so, sudahnya, pagi-pagi ni tadi aku dah minta adik aku bawa my baby pergi 'spa' and hope that every single thing gonna be okay...insyaAllah...amiiinnn...
~tak payahlah details sangat kot kan~

my Encik Sayang? ohoho korang plak lelebey nak tau kisah kasih aku dengan Encik Sayang ni ye? setakat ni alhamdulillah semuanya okay-okay belaka...kesibukan kerja biasalah...tambah bulan-bulan puasa ni kadang-kadang mood kerja kita berbeza-beza kan?cuma yang syukurnya mood kasih sayang kami tu masih sama juga...ahaks!!!
~korang jeles la tu!!!~

aku lupa nak sharing maring pasal satu story ni...actually bukan lupa macam malas nak cite tapi aku rasa okay gak kot kalau cite...20 Ramadhan ni juga adalah kemuncak kepada segala persiapan untuk Pertandingan Keceriaan Merdeka 2012...auditor atau juri akan mula buat penilaian pada 13 August...mean next week...so that everything should be well prepared before tomorrow coz saturday & sunday ari cuti...penatnya bukan kepalang sampai terlupa Aidilfitri just around the corner...really at the last lap...aku harap semua usaha kami satu kolej either u r lecturers, admins' staff or students akan mendapat ganjaran sebaiknya dari Allah...insyaAllah amiiinnn...
~MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!~

okaylah u ols...
bonus dah dapat...
harap digunakan ke landasan yang betul...

salam Ramadhan al-mubarak...

~it's me~

Tuesday, July 31, 2012

..:: Selepas 10 Ramadhan ::..

~Ya Allah...terima kasih atas keizinanMu menemukan aku sekali lagi dengan Ramadhan yang mulia ini...~


assalamualaikum
selamat tengahari
salam Ramadhan Al Mubarak


aku harap tak la terlambat sangat aku nak ucapkan salam ramadhan untuk sesiapa je yang terjengah blog aku yang memang xseberapa adanya ni...alhamdulillah blog ni masih bertahan...bertahan sepertimana aku cuba bertahan dengan kehidupan aku yang selalu sahaja tak terduga ni...cuba bertahan sebagaimana aku menutup semua perasaan lahiriah dari terzahir...
~terasa intro ni sangat matang untuk aku yang masih muda...ahaks!~


seronoknya Ramadhan sudah menjengah hari ke-11...cepatnya masa berlalu...last week aku kena p kursus...thats y la aku tak post any entry pasal Ramadhan yang mulia ni...but actually de 1 draft dalam posting list yang tergendala dek sebab kekangan waktu...so, i had cancel that post and here the new one...
as aku mention in my post on July 13 in  Menanti Ramadhan ada banyak benda dalam diari Ramadhan everyone...termasuklah aku...
and after a week fasting ni...barulah aku terasa-rasa kekosongan yang ketara especially time nak masak petang2...sebab 'dia' memang sangat suka makan...kebiasaannya membeli belah di bazar Ramadhan atau memasak di dapur adalah dengan ilham idea mengikut selera 'dia'...now dia dah tak ada...aku cuba sedaya upaya membuang perasaan yang boleh merosakkan emosi aku bulan-bulan baik ni kan...tapi, aku manusia biasa yang kadang-kadang kalah dengan perasaan...ada masanya terkeluar juga itu dan ini yang menjadi kegemaran 'dia' di bulan Ramadhan...empat tahun bersama memanglah bukan waktu yang terlalu panjang kami habiskan bersama tapi tetap kesan tu terasa...
seminggu berpuasa ni juga aku perasan, mak x selalu suruh aku ke dapur mungkin dia tahu apa yang aku rasa...biasalah...emak kan...tapi, aku masih kuat lagi melalui semua ni...insyaAllah...aku cuba untuk lalui semua ni dengan sekuat dan semampu mungkin...aku harap Allah akan sentiasa memberikan aku kekuatan dan kesabaran...hhhmmm...insyaAllah...
~baru seminggu ni...panjang lagi masanya...tukar story plak la...~


after a week ni juga alhamdulillah segalanya berjalan lancar terutamanya kerja dan Encik Sayang aku...and dia telah diserang demam sampai suaranya terlah bertukar menjadi...tak mungkin transformers megatron kot...tapi dah kurang macho sket...hahahaha...xpe lah Encik Sayangku...sakit itu Allah berikan sebagai penebus dosa-dosa kecil...mudah-mudahan cepat sembuh dan lebih bertenaga nanti okay...
~harapanlah klu korang rasa aku akan munculkan dia dalam post ni...kikikikiki~


hhhmmm...cerita selepas 10 Ramadhan ni juga haruslah aku serikan dengan cerita tentang Amir Danial kesayangan mummy...yang dah besar panjang...dia yang galak nak bercakap tu sering mempraktikkan kemahiran bercakapnya dengan bebelan-bebelan yang tiada butir bicara...masing-masing boleh menjadi translater mengikut kesesuian situasi ketika itu...and for info...dia ada 3 pasang baju melayu for this raya okay...aku pun agak musykil berapa lamakah Amir Danial berpuasa? hahahahaha...pe2 pun Amir Danial lah penghibur hati mummy sampai akhir hayat mummy...mummy sayang Danial zahir batin dunia akhirat sayang...either i will get my own baby or not u'll be the numb one...mummy harap Danial akan sayang mummy dan doakan mummy kalau mummy dah xde nanti...
~terima kasih angah sebab bagi along rasa kasih sayang Danial...~


apa juga laluan yang terbentang selepas ni aku berharap aku kuat...aku bermohon aku tabah...


~it's me~

Tuesday, July 17, 2012

..:: Kerinduan...Kesakitan...Kepedihan...Keredhaan ::..

~happy birthday to me...happy birthday to me...happy birthday happy birthday...happy birthday to me...happy birthday AKMA...semoga panjang umur dan terus tabah mengharungi dugaan dan cabaran yang Allah bentangkan...kerana semua itu akan membuatkan kamu lebih bersyukur atas nikmat yang Dia sediakan...amin...~

assalamualaikum semua...
hhhmmm...ari besday aku la...sbb tu aku duk bz bz nyanyi utk aku yang dah pun masuk three series this year...nway nhow aku bersyukur walaupun de perasaan sebak dan sedih yang tak dapat aku elakkan.

hari hari istimewa tak datang selalu dalam hidup kita kan? macam birthday...wedding...anniversary...first newborn baby...first date and macam macam lagi la...tapi bila sesekali ianya datang, kesan yang ditinggalkan sangat dalam dan memang berbekas hingga hujung nyawa...sama mcm birthday aku yang kebetulan jatuh pada hari ahad yang lepas...syukurnya sebab Sabtu malam tu kami berjaya juga mengadakan kenduri tahlil dan yasin sempena mendoakan kesekahteraan ahli keluarga yang telah tiada...pendinding diri menjalani kehidupan harian kami...juga kesyukuran atas segala nikmat yang ada...tapi, jauh dalam hati aku ada sikit rasa rindu yang tak terluah...suasana tetap tak sama dalam apa juga keadaannya...tapi alhamdulillah dari sehari ke sehari aku makin mampu menepis kisah kisah yang sakit dan pedih tu...ya aku pasrah...redha...itu lebih baik...aku berdoa supaya Allah mendengar rintihan hati aku yang tak terluah ni...
~post ni mcm serius plak...nak tukar tune la...~

hhhmmm...selesai semua majlis, sekitar jan 12.07 minit (jam kat handset aku)...beberapa mesej mula masuk dengan ucapan selamat buat aku yang menyambut hari lahir aku yang ke 30 tahun...senyum sket...

terubat kerinduan pada suasana yang hanya aku yang mampu terjemahkan...pada perasaan yang hanya aku yang mampu memujuknya...hilang segala kesakitan dan kepediahan yang terlalu biasa sangat...aku redha...ya! itulah yang sebenarnya sedang aku lalui sekarang...kehidupan yang penuh dengan perasaan redha...

~it's me~

Friday, July 13, 2012

..:: Menanti Ramadhan ::..

~this weekend is my birthday yang ke 30...ooo dah masuk three series la~


assalamualaikum semua
selamat pagi Jumaat


okay tak payah comment cepat sangat...
aku pun tak pasti kenapa entry aku dimulakan dengan ingatan birthday aku (senyum sampai telinga)


lebih kurang seminggu lagi seluruh dunia akan menyambut kedatangan bulan mulia Ramadhan Al Mubarak...walaupun hakikatnya umat Islam yang dituntut menunaikan ibadah puasa sepertimana termaktub dalam Rukun Islam, tapi aku kira seluruh dunia tahu banyak kaum yang lain sama berpuasa untuk merasai nikmat puasa.
~teringat kawan-kawan zaman belajar dulu yang non muslim pun sama berpuasa~


Ramadhan tahun ni pastilah berlainan sekali buat aku...kalau tahun lalu ada 'dia' tahun ni tak ada...memanglah 3 tahun dulu ada masanya aku sensorang sebab 'dia' kerja malam...tapi selang beberapa hari akan ada 'dia'...kali ini 'dia' tak ada...memang tak ada...aku harap 'dia' sudi menjengah aku Ramadhan ni...sekadar melihat-lihat keadaan 'isterinya' yang selalu dia tinggalkan berseorangan dan memang telah dia tinggalkan.
~aku tetap mendoakan 'dia' kalaupun dia tidak menjengah aku kerana itu yang aku lakukan sekarang~


aku juga berharap Ramadhan ini akan lebih baik buat aku dan kehidupanku. Berdoa agar aku dapat meningkatkan amalan yang tak tertunai untuk Ramadhan2 yang lalu. Tahun lepas Ramadhan keluarga kami sedikit suram sebab emak masa tu tak sihat...'dia' pun kerap sakit dan kami berulang ke hospital berulang kali sepanjang Ramadhan. Hospital dan klinik panel telah menjadi rumah kedua kami sepanjang Ramadhan lepas...entah sejauh mana kemampuan aku melalui Ramadhan kali ini...aku berharap aku kuat dan kuat untuk lalui semuanya dan memulakan sesuatu yang baru.
~yang baru kita masuk paragraph bawah~


Ramadhan tahun ni juga aku harapkan menjadi landasan terbaik buat aku dengan kehidupan baru aku...aku tak meletakkan apa-apa harapan yang besar tapi biarlah aku selimutkan dengan doa supaya Ramadhan ini menjadi titik permulaan yang baik buat aku dan Encik Sayang aku...tak semudah itu memulakan sesuatu yang baru tapi aku perlu bangun dan berdiri...aku berlu bertatih dan berlari...setakat ini Alhamdulillah laluan itu sedang terpandu dan aku berharap ianya bertahan sehingga hujung nyawa...
~relaxlah korang tak payah emo sangat...insyaAllah berkat doa semua dan keredhaan Allah Encik Sayang aku akan muncul juga satu hari nanti...amiiiinnnnn~


apa lagi yang mampu kita ungkapkan sebagai hambaNya kerana seluruh 'alam telah maklum dengan keajaiban bulan Ramadhan Al Mubarak yang dipenuhi seribu barakah dan keredhaan Allah...sebagaimana kita membuat persiapan menunggu Syawal, begitulah seharusnya kita membentang waktu dan masa yang lebih untuk menanti Ramadhan yang sudah hampir benar dengan kita...seharusnya kita telah buka pintu hati kita untuk menjemput semangat Ramadhan...semoga kita semua mendapat keredhaan Allah dalam menjalani ibadah puasa kali ini...


~it's me~

Tuesday, July 10, 2012

..:: Cik Zara Jatuh Cinta ::..

halluuu...
dah nak masuk lunch hour ni...
perut pun terasa lapar...


apa yang baru?
hhhmmm...CikZara ada buah tangan baru...
lets cekidaut here Jatuh Cinta Lagi


~it's me~

Monday, July 9, 2012

..:: My Encik Sayang 2 : InsyaAllah ::..

~kadangkala kita terlalu takut untuk berharap~


assalamualaikum
selamat petang Isnin yang tenang dan cool...


:-)
aku memang rasa nak senyum je setiap kali nak post entry pasal My Encik Sayang...sabaula korang ek dia tak akan muncul dalam waktu terdekat ni...
aku pun xnak la munculkan My Encik Sayang buat masa ni...


sampai masanya nanti akan diadakan press conference...ahaks!!!
insyaAllah...

~it's me~

Friday, July 6, 2012

..:: My Encik Sayang ::..

~aku senyum je since bercadang nak type this entry~


assalamualaikum
selamat pagi Jumaat yang mulia...
dah lama aku tak menulis di pagi2 Jumaat ni...


sabarlah korang ni (ada ke koang yang xsabar kat luar tu? hikhikhik)
aku tk kisahlah kan de ke x korang yg nak jenguk my blog ni tapi aku gembira berkongsi banyak perkara kat sini...
mungkin ramai yang xtau aku tak suka diary walaupun orang selalu kata siapa tulis blog ni mesti rajin tulis diary...no la...aku tak suka...tingat masa kat hostel dulu aku slalu lambat antar blog book sebab malas nak pikir apa nak tulis...plak tu kna buat dalam english...adoyai!!!
~intro aku ni nampak agak merapu kan?~


okay okay let we start at the point...
hehe...xpyah nak harap sangatla My Encik Sayang akan dimunculkan dalam entry kali ni ye...sekadar nak popa dulu pasal My Encik Sayang ni and hopefully Allah memakbulkan doa kalian supaya beliau sudi muncul dalam segmen My Encik Sayang for another part...insyaAllah...amiiinnn...
~debar tak? debar tak? huhu...aku pun berdebar gak ni...berani mati plak buat entry post my encik sayang ni~


nway...nhow...aku berusaha menggembirakan hati aku dan mengembalikan semangat yang susah sangat nak dimaintainkan...


okayla korang My Encik Sayang akan muncul lagi nanti...wakakakaka...untungleeeeeeee...
~eh! sama plak dengan topic pagi era hari ni yang di'inchrage' BURN and ZAHID sebab JOHARA cuti panjang seminggu...UNTUNGLEEEEEEE~


orait u ols...
till then...bersama kita berdoa untuk kemunculan my encik sayang nanti...


salam Jumaat semua


~it's me~