~ni la aku~

My photo
sweet to look... simple to know... smart to stand...

~lain-lain~

Tuesday, April 14, 2015

..:: #BloggerTalk : Kisah Dan Lagu ::..

Assalamualaikum...

melody is the best therapy - tak tahulah sejauh mana kebenarannya...mungkin berbeza untuk setiap individu melodi yang macam mana menjadi terapi mereka...kalau kita sebagai orang Islam adalah digalakkan mengalun selawat ke atas nabi...dzikir tasbih tahmid dan takbir...itulah melodi hati terbaik...
~muqadimah panjang bebenor~

Salam sayang u ols...my followers...wpun korang sedikit tapi korang setia di situ (aku tak pastilah klu sebenor korang kat situ sebab xbleh out off) :-p
As usual bloggers...blogwalkers...and sesiapa sahaja yang mungkin tak sengaja masuk blog ni...

So #BloggerTalk kali ni bunyinya jiwa-jiwa sangat...macam dengar #SuriaCinta DJ Lin takpun #segmenlagudankenangan DJ AdibahNoor...tapi tak kisahla...meh aku share pasal kisah dan lagu dalam kamus idup aku...

To be honest selain ketagihan membaca dan menulis, aku suka menyanyi...dan banyak sangat lagu yang merupakan kisah aku...jadi aku share mane yang sempat...takut korang tak buat keje lain plak nanti membaca senarai lagu yang berkisahkan aku...hikhik...

Tiara - Kriss
Lagu ni setiap kali aku dengar memang akan tergelak sendiri...kumpulan ni penah buat persembahan kat kampung aku...masa tu de pesta kampung...ala-ala kisah Man Laksa gitewww...memang berebutlah kitorang nak berdiri depan pentas...masa tu aku baru 9 tahun kot darjah tiga...kahkahkah...memang real kot dorang datang nyanyi live band...kebetulan lagu tu memang popular...klu tak silam one of guitarist tu orang kampung kitorang...korang bleh layan lagu tu kat youtube...hahaha...malas nak link...

Nur Kasih - In Team
Okay ni zaman aku dah meningkat belia remaja...masa dekat U memang kumpulan InTeam tengah naik sangat2...umur plak time tu memang tengah galak tengok jejaka ensem and sopan gitu...ngehngeh...kami berebut nak tengok konsert InTeam yang datang masa dekat nak pesat konvo...kebetulan aku MPP masa tu so macam ala-ala bersama J/K bertugas kan...dapatlah tengok deme dr dekat...korang check youtube gak lah ek...
~percaya tak aku senyum sendiri masa type part ni...kahkahkah~

Memori Daun Pisang - Iwan ft Amelina
Lagu ni aku sebut dalam hati pun rasa bergetar...ini lagu wajib aku dan arwah setiap kali de majlis perkahwinan keluarga baik sebelah dia mahupun aku...malah family besar kitorang pun tahu lagu ni kitorang berdua yang akan nyanyi...since the date he left, aku tak boleh dengar or nyanyi lagu ni...even ada 1 perfomance Zizan dan Siti Nurhaliza nyanyi lagu ni masa minggu setiausaha yang sangat lucu pun aku boleh nangis...teruk betul kamu ni Akma...

Biar Bulan Bicara - Broery Marantika
~takmo cite la...baru tulis rasa nak nanges...uuuwwwwaaaaaaaa!!!~

Selepas beberapa bulan kehilangan tu ada banyak lagu yang jadi peneman perasaan aku...antaranya Khatimah Cinta by 6isthsense...hari2 duk ulang dengaq lagu tu...tak jemu...lepas tu timbul plak lagu Kisah Hati by Alyah then lagu Jagalah Diri by Jacklyn Victor...lagu Rapuh by Opick pn selalu gak aku dengar...macam-macam kan...ooo aku lupa kalau korang nak tahu sebelum arwah pergi kitorang minat giler lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan by Shahir...hhhmmm...

Years after years aku rasa terlalu banyak lagu yang mewarnai kehidupan aku...aku mula bangun pelan-pelan dan masa tu lagu yang iringi kebangkitan aku (kebangkitan gitewww) Relakan Jiwa by Hazama...aku suka giler lagu tu...dan itu lagu yang aku bagi kat #encikazid pertama kali kitorang jumpa...sweet kan??? (sangattttt) and skang ni lagu feveret we ols Mewangi by Akim...hahaha...jiwa2 sangat...#encikazid ni nampak je cam seteret seriyes...tapi klu kitorang travel bergegor kete kitorang melalak...

Okaylah aku rasa sekianlah cerita kisah dan lagu aku untuk segmen #BloggerTalk kali ni...eh! jap! nak tepek #BannerBloggerTalk


wajib tepek
Layan sket lagu...



~it's me~

13 comments:

  1. Pergh mama minat dangdut rupanya MEMORI DAUN PISANG tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...za jgn xtau mama punye pilihan2 lagu2 wajib klu nak karok Cinta100% DagDigDug...

      Delete
  2. Sy bace nangis.. #Sekian.. To be honest menunggu-nunggu setiap entri #BloggerTalk dari Kak Zara Aqeela.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...janganla nanges nti akk meraung...tq pejal...

      Delete
  3. saya hapal lagu biar bulan bicara. siyes.

    first time dengar lagu ni masa Zahid AF2 nyanyi wktu konsert final. haha

    Terus jadi minat sampai sekarang .

    pernah sekali karaoke lagu ni. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. beat kan lagu tu sapik...and it was so meaningfull...seriyes xbleh dengor lagu tu sbb terdengor2 suara dia #hakaktakuad...eh?!
      #nisemuapengatuhatan

      Delete
    2. Tibe hakak takuad.. Eh..!! Kenapa terkomen kt sini?

      Delete
    3. yelah , aku suka lagu lama . minggu ni malas nk update entry kisah dan lagu sebab papa. hye kak akma. ahaha

      Delete
  4. Kisah yang buat ekin sedih sikit3...

    ReplyDelete
  5. Lagu Nur Kasih..lama tak dengar..best tuu :)

    ReplyDelete

~korang de nak kata apa2~