~ni la aku~

My photo
sweet to look... simple to know... smart to stand...

~lain-lain~

Tuesday, August 16, 2011

..:: I Will Always Be There For Both Of You ::..

~aku tujukan post ni untuk adik-adik along yang tersayang~

Both of them yang aku maksudkan mustilah my emak and abah...yang cant be replace with any others in this world...aku tau korang kat luar sana pun akan cakap benda yang sama...aku nak post entry ni dah lama...tulis padam...edit draft...save...tapi tak pos juga...akhirnya hari ni aku akan post entry ni...
My emak not in good condition actually...it was about 2 months dia dah bersama wheelchair...aku tahu dia sedih kena duduk atas wheelchair tu...same goes to my abah yang aku tahu sangat sedih melihat kekasih hatinya di situ...di atas sebuah kerusi yang tidak siapa inginkan...
For the first time we olls kena jaga mak yang memang tak dibenarkan berjalan, aku tahu mak rasa dia membebankan kitorang...but to be honest it is not true...aku nak mak tahu tu...
~every second along tolak wheelchair mak...along rasa Allah tengah menghapuskan dosa-dosa along pada mak...and every second along tengok abah terlelap...along rasa Allah tengah bagi along peluang mengutip pahala menjaga mak and abah...~
Setiap masa aku rasa nak ada sebelah mak...and kalau boleh aku nak suruh abah berhenti kerja dan duduklah berehat dan bersantai dengan mak kat rumah...tapi...mungkin masa tu belum sampai...sampai umur abah 55 tahun (last 13 August birthday abah...) di masih memandu ke skolah...dia masih memandu aku dan adik-adik ke mana-mana destinasi yang kitorang nak pergi...and ke destinasi yang dia nak bawa kitorang...masih juga my emak and abah treat aku dan adik-adik macam kitorang kecik2 dulu...aku kadang-kadang lupa yang aku ni dah masuk golongan 30-an sebab sayang mak and abah sama...sama macam aku 9 hari, 9 bulan, 9 tahun...ye sama...sebab tu aku nak mak and abah tahu...aku ada di sini dan aku akan terus ada di sini...
~along percaya semua adik2 along pun nak buat yang sama...tapi kita kena percaya...kemampuan seseorang hamba itu hanya diketahui oleh Dia...dan Dia lebih tahu siapa yang akan Dia pilih melaluinya...tapi...andai bukan kita yang dipilih meringankan beban emak atau abah...menyejukkan hati emak dan abah bukan bermakna kita tak ada fungsinya...percayalah along di sini sebab along sayang korang...itulah doa along selalu...~

~it's me~

2 comments:

  1. sabar ye kak.memang itu dah tnggungjwb kita :).i know that situation :)

    ReplyDelete

~korang de nak kata apa2~